او افزود: استان کرمان به لحاظ تمدن ديرينه، مردمان هنرمند و پر استعداد، ميراثفرهنگي، ابنيه تاريخي و باستاني، اقوام و مليتهاي مختلف و امکانات بالقوه فراوان، تمايز ويژهاي براي اين سرزمين به وجود آورده است.
اين مقام مسؤول اظهار داشت: امروزه بيش از چندين هزار نوع خوراک اصيل و سنتي در بين اقوام مختلف ايراني به ثبت رسيده است ولي ورود انواع غذاهاي آماده و با پخت آسان، بيشتر افراد را جذب خود کرده است.
«رضاپور» تصريح کرد: ورود اين غذاها همچنين موجب شده تا بسياري از خوراکيهاي مغذي سنتي که به نوعي متنوعترين ميراث نياکان اين سرزمين به شمار ميروند، به فراموشخانه تاريخ سپرده شوند.
کارشناس واحد مردمشناسي اداره کل ميراثفرهنگي استان کرمان تاکيد کرد: در مقابل، بسياري از کشورهاي جهان با بهرهگيري از اين فرهنگ و سنت توانستهاند هر ساله شمار قابل توجهي از گردشگران و سياحان ملل مختلف را به سوي سرزمينهاي خود هدايت کنند.
او يادآور شد: اينک و در شرايطي که پايههاي اصالت غذاهاي سنتي کشور دستخوش تزلزل و تغييرات فراواني شده است سازمان ميراثفرهنگي با برپايي چندين جشنواره خوراک سنتي و محلي در حفظ، تقويت و اشاعه اين هنر به يادگار مانده از گذشتگان اقدام کرد.
«رضاپور» با اشاره به ماحصل برگزاري جشنوارههاي فوق گفت: اداره کل ميراثفرهنگي استان با هدف معرفي و توجه به سنتها و غذاهاي محلي کشور، فهرستي از اسامي به همراه نحوه پخت غذاهاي محلي استان کرمان در قالب کتابچه به چاپ رساند که در صدد چاپ مجدد اين کتابچه با لحاظ تغييرات لازم هستيم.
او با اشاره به استقبال بانوان از برگزاري جشنواره غذاهاي محلي و سنتي استان کرمان گفت: واحد مردمشناسي اداره کل ميراثفرهنگي با همکاري سازمان فني و حرفهاي با برگزاري جشنوارههاي غذا و شيرينيهاي محلي توانسته اطلاعات جامعي را در اين زمينه براي نسل جديد گردآوري کند.
کارشناس واحد مردمشناسي اداره کل ميراثفرهنگي استان کرمان در ادامه ارائه غذاهاي بومي هر استان در استاني ديگر را راهي براي معرفي، ترويج و تبادل فرهنگ ميان استانها معرفي کرد.
«رضاپور» تصريح کرد: واحد مردمشناسي اداره کل ميراثفرهنگي استان کرمان در صدد ثبت معنوي برخي از غذاهاي بومي استان کرمان است.
/117
انتهای پیام/